Deze 4 voedingsmiddelen bevorderen de weerstand
Regen, zon, koud, warm… Het weer laat zich de laatste tijd van alle kanten zien. Niet alleen het weerbericht gaat alle kanten op, ook je weerstand kan ineens wat minder worden door deze schommelingen in het weer. Tijd om actie te ondernemen en je weerstand een opkikker te geven! Want als de zon eindelijk weer doorbreekt, dan wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Wij hebben 4 voedingsmiddelen op een rijtje gezet die een goede weerstand bevorderen!
Sinaasappel
Het eten van een sinaasappel is een weldaad voor je lichaam. Allereerst zit de sinaasappel boordevol vitamine C die je weerstand op peil houdt. Daarnaast bevat deze vrucht veel mineralen, zoals kalium, die een rol spelen bij het regelen van de bloeddruk. Daarbij zit er in dit stuk fruit veel calcium wat weer zorgt voor sterke botten en tanden.
Zuurkool
Zuurkool is rijk aan probiotica, vitamine C en ijzer, die alle drie bijdragen aan een sterkere weerstand. De probiotica in zuurkool helpen je darmflora verbeteren, die je darmwanden gezond houdt. Een sterkere darmwand helpt voorkomen dat ongewilde stoffen uit je darmen lekken en daarmee een immuunrespons veroorzaken. Kortom het regelmatig consumeren van voeding met probiotica kan het risico op infecties zoals bijvoorbeeld verkoudheid of blaasontsteking verminderen.
Ansjovis
Ansjovis zit vol met omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren beschermen je niet alleen tegen hart- en vaatziekten, maar ze helpen ook om samen met het mineraal zink in de ansjovis om een goede weerstand op te bouwen. De vetzuren geven je immuuncellen niet alleen een boost, ook zorgen ze ervoor dat ze behouden blijven.
Knoflook
De allicine in knoflook werkt als een natuurlijk antibioticum. Het helpt witte bloedcellen beter te functioneren en verzet zich tegen infecties van de luchtwegen. Daarnaast gaat het verstoppingen, verkoudheid en griep tegen.
Bron: Gezondnu.nl
< Ga terug naar het nieuwsoverzicht