Bewegen is gezond

De postieve effecten van regelmatig bewegen/sporten

 1. Spieropbouw en Tonus:

  Regelmatige lichaamsbeweging, met name krachttraining, stimuleert de opbouw van spiermassa en verbetert de spiertonus. Dit draagt niet alleen bij aan een gestroomlijnd uiterlijk maar verhoogt ook de stofwisseling, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust.

 2. Gewichtsbeheersing:
  Beweging speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezond gewicht. Het verbrandt calorieën, wat essentieel is voor gewichtsverlies of -behoud. Gecombineerd met een gebalanceerd dieet, vormt regelmatige lichaamsbeweging de basis voor een effectieve gewichtsbeheersing. Dit voorkomt of geneest type 2 diabetes.

 3. Cardiovasculaire Gezondheid: Cardiovasculaire oefeningen, zoals hardlopen, fietsen en roeien, versterken het hart en de bloedvaten. Dit verbetert de bloedcirculatie, verlaagt de bloeddruk en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

 4. Stressvermindering: Lichaamsbeweging is een natuurlijke stressverlichter. Tijdens inspannende activiteiten komen endorfines vrij, wat leidt tot een verbeterde stemming en stressvermindering. Een sportschool biedt een ideale omgeving om fysieke activiteit te integreren in een druk dagelijks schema.

 5. Flexibiliteit en Mobiliteit: Verschillende oefeningen in de sportschool, zoals stretchen en yoga, bevorderen de flexibiliteit en mobiliteit. Dit is essentieel om het risico op blessures te verminderen, de algehele lichaamshouding te verbeteren en dagelijkse activiteiten gemakkelijker te maken.

 6. Gezonde Botten: Gewichtdragende oefeningen, zoals krachttraining en lopen, versterken de botten en verminderen het risico op osteoporose. Dit is vooral relevant voor mensen van alle leeftijden die hun botten willen versterken en gezond willen houden.

 7. Sociale Voordelen: Bewegen en sporten bij Van Rheenen Sport biedt niet alleen fysieke voordelen, maar ook sociale interactie. Het deelnemen aan groepslessen of het gebruik van gedeelde faciliteiten creëert een gemeenschapsgevoel, wat motiverend en stimulerend kan zijn. Het verrijkt het sociale leven door het bevorderen van verbondenheid, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Door samen te bewegen worden leden van Van Rheenen Sport gelukkiger!

IMG 9947 2
FunXtion Workout Challenge
Boksen Sport Trainen