Huidvriendelijk Zwemmen bij Van Rheenen Sport Almere

Ons water is geschikt voor iedereen!

Zoutelectrolyse betekent geen rode ogen en huidirritaties 

Het zwembadwater van onze zwembaden wordt schoongehouden door middel van zoutelectrolyse in plaats van chloor. Hierdoor is het water aangenaam zacht. Een ander voordeel is dat de zoutconcentratie van 0,4% bijna overeenkomt met de zoutconcentratie in het menselijk lichaam en het traanvocht. Dit zorgt voor een zeer goede huidtoleratie en constante waterkwaliteit. Geen rode ogen en jeuk meer dus! Ook mensen met zeer gevoelige longen reageren goed op dit zwembadwater.

Warm water voor jong en oud

Onze beide zwembaden hebben een watertemeratuur tussen de 31 en 32 graden; heerlijk warm dus. Dit maakt dat zelfs baby's het heerlijk vinden in onze baden, maar ook mensen met gewrichtsklachten of beweegbeperkingen voelen zich hier prettig bij. Wist u dat op onze locatie Fanny Blankers-Koen door de week dagelijks leerlingen van de school Olivijn komen zwemmen? Olivijn is een school voor leerlingen met verstandelijke en/of lichamelijke (meervoudige) beperking. Hun bezoek is ook een reden om de watertemperatuur zo hoog te houden. Het is fantastisch om te zien hoe deze kinderen, waarvan sommige compleet rolstoelgebonden zijn, kunnen ontspannen in het water. 

Gemakkelijk het water in en uit

Bij het zwembad van onze locatie Fanny Blankers-Koen hebben wij allerlei faciliteiten om u in het water te helpen. Onze kleedkamers zijn aangepast aan rolstoelgebruikers en we hebben een tillift. Onze instructeurs en toezichthouders zijn u graag van dienst om u veilig in en uit het water te helpen. Ook kunnen ze u voorzien van drijfmiddelen zodat u ontspannen het water in kan. Samen in Beweging!

Badmeesters Zwembad
IMG 9340
Zwembad 2