HIIT

HIIT Training

HIIT Training

Bij Van Rheenen Sport Almere

High Intensity Interval Training

HIIT is een explosieve training waarbij je prestaties zowel op het gebied van cardio en kracht verbetert en is zeer effectief voor vetverbranding en een verhoogde stofwisseling tot ver na de workout. Hoe fijn is dat? Ben u klaar met trainen, blijft u lekker door verbranden. Win-win.

Wat

Hoge-intensiteit intervaltraining, of HIIT, is een trainingsmethode waarbij korte perioden van intense activiteit worden afgewisseld met minder intense herstelperioden. Deze vorm van training is vooral populair vanwege zijn efficiëntie; het kan in korte tijd grote gezondheidsvoordelen opleveren. Enkele van de voordelen van HIIT zijn een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, verhoogde calorieverbranding en verbeterde insulinegevoeligheid. 

Voor wie

HIIT is bij uitstek geschikt voor de wat meer gevorderde sporter, gezien de intensiteit en de uitdaging die het biedt vergeleken met meer traditionele of minder veeleisende trainingsvormen. Het vereist een goede basisconditie en de bereidheid om uzelf tot het uiterste te drijven. Hierdoor is het een perfecte stap omhoog van de functionele trainingen die momenteel worden aangeboden, voor diegenen die hun fitnessroutine naar een hoger niveau willen tillen. Kijk op het rooster of de training binnen of buiten wordt gegeven zodat u hier uw kleding en schoeisel op aan kunt passen. 

HIIT

Doe mee met

HIIT Training