Judo 2

Judo

Bij Van Rheenen Sport Almere

Al meer dan 40 jaar staat Van Rheenen Judo garant voor een veilige, gezellige en sportieve judoschool. Daar waar respect, hard werken en plezier zorgen voor saamhorigheid. Van jong tot oud, van beginner tot wedstrijdjudoka: iedereen is welkom bij de judoschool van Van Rheenen Sport. Judo is een prachtige sport voor jongens en voor meisjes. Het is goed voor de lichamelijke en mentale vorming. Judoka's worden getraind in durf, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. 

Wat

Judo betekent: Zachte Weg. Meegeven om te overwinnen is een vast principe in het judo, een combinatie van kracht en verstand. Een judoka gebruikt de kracht van de tegenstander om deze te overmeesteren. Het mooie aan judo is dat het al op jonge leeftijd aangeleerd kan worden. Voor kinderen is het een gericht stoeispel, waarbij respect en sportiviteit centraal staat. Naarmate de leeftijd vordert worden de lessen intensiever en meer gericht op verschillende judotechnieken en uithoudingsvermogen. Uiteindelijk wordt er aangeleerd hoe je elkaar met een judoworp op de mat kun werpen en hoe je je tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle kunt krijgen. Judotrainingen gaan ook goed in combinatie met andere sporten zoals voetbal. Het levert een brede motorische ontwikkeling op die je een meer complete sporter maakt.

Voor wie

Van tuimeljudo tot de wedstrijdselectie

Van Rheenen Judo begint met tuimeljudo, judo voor de allerkleinsten (3-5 jaar). Op speelse wijze komen kinderen in aanraking met de basisbeginselen van bewegen en judo. Ze leren rollen, vallen, samenwerken, motorisch sterker worden, luisteren en omgaan met winst en verlies. Een prima basis voor iedere sport en heel goed voor het zelfvertrouwen. Daarnaast hebben we Jeugd Judo  voor kinderen van 6-16 jaar. De docenten delen de groepen in naar leeftijd en ervaringsniveau. Bij Van Rheenen Judo is er ook een wedstrijdselectie actief. Deze judoka's komen zowel op regionale als landelijke toernooien uit. En ook volwassenen kunnen bij Van Rheenen Sport Judo terecht!

Judo 2

Doe mee met

Judo