Pilates

Pilates

Bij Van Rheenen Sport Almere

Pilates is een bewegingsvorm waarbij je middels oefeningen je lichaam traint. Er wordt gewerkt vanuit je centrum, je core. Het lichaam wordt met precisie, concentratie en controle getraind om de stabiliteit, coördinatie en spierkracht te ontwikkelen. Ook focussen we ons op de juiste ademhaling tijdens de oefeningen en is er aandacht voor het trainen van de bekkenbodemspieren. Pilates helpt je in het dagelijks leven met bewustwording van een correcte houding en om een sterk en soepel lichaam te krijgen of te behouden.

Wat

De Pilates fitness methode werd in de eerste helft van de 20e eeuw ontwikkeld en combineert mentale beheersing en concentratie met oefeningen die uw flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Tijdens onze Pilates training ontwikkelt u uw conditie op unieke wijze – door te leren hoe u uw lichaam effectief en gecontroleerd kunt bewegen neemt de kracht in uw spieren toe, en wordt uw lichaam gestroomlijnd. Bovendien zijn onze Pilates lessen ook een ideale manier om innerlijke rust te vinden. De training heeft door de focus op concentratie namelijk een meditatief karakter, en wordt daarom ook aanbevolen als middel om stress te verlichten.

Voor wie

Geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderden en mensen met blessures. Er is geen sportieve ervaring nodig voor de training.

Pilates

Doe mee met

Pilates