Van Rheenen Judo

Samen in beweging

Judo bij VAN RHEENEN SPORT

Van Rheenen Judo: al 40 jaar een begrip in Almere

Al meer dan 40 jaar is Van Rheenen Judo een veilige, gezellige en sportieve judoschool. Daar waar respect, hard werken en plezier zorgen voor saamhorigheid. Van jong tot oud, van beginner tot wedstrijdjudoka: iedereen is welkom bij de judoschool van Van Rheenen Sport. Judo is een prachtige sport voor jongens en voor meisjes. Het is goed voor de lichamelijke en mentale vorming. Judoka's worden getraind in durf, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. 

Van tuimeljudo tot de wedstrijdselectie

Van Rheenen Judo begint met tuimeljudo, judo voor de allerkleinsten (2,5-5 jaar). Op speelse wijze komen kinderen in aanraking met de basisbeginselen van bewegen en judo. Ze leren rollen, vallen en weer opstaan, samenwerken, motorisch sterker worden, luisteren en omgaan met winst en verlies. Een prima basis voor iedere sport en heel goed voor het zelfvertrouwen.

Een judoka gebruikt de kracht van de tegenstander om deze te overmeesteren. Het mooie aan judo is dat het al op jonge leeftijd aangeleerd kan worden en een combinatie is van kracht en verstand. Voor kinderen is het een gericht stoeispel, waarbij respect en sportiviteit centraal staat. Naarmate de leeftijd vordert worden de lessen intensiever en meer gericht op verschillende judotechnieken en uithoudingsvermogen. 

Uiteindelijk wordt er aangeleerd hoe je elkaar met een judoworp op de mat kun werpen en hoe je je tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle kunt krijgen. Judotrainingen gaan ook goed in combinatie met andere sporten, zoals voetbal, hockey en zwemmen. Het levert een brede motorische ontwikkeling op die je een meer complete sporter maakt. Bij Van Rheenen Judo is er ook een wedstrijdselectie actief. Deze judoka's komen zowel op regionale als landelijke toernooien uit en inmiddels zelfs ook internationaal. 

Visie en ambitie

Van Rheenen Judo wil een veilige en gezellige omgeving voor ieder kind zijn. Elke les zijn we bezig met het ontwikkelen van respect, discipline, motoriek en zelfvertrouwen. We vinden het belangrijk dat onze leden zich thuis voelen. Het is een grote judo-familie, die leuke activeiten met elkaar ondernemen en waar elke les weer een feestje is. Wij willen altijd blijven ontwikkelen. Naast plezier is ons doel vooruitgang te zien bij de judoka's, elke training weer.

Maureen2
Maureen01

Maureen Vos

Hoofdtrainster en coördinator

Even voorstellen: Maureen Vos is sinds 2023 hoofdtrainster en coördinator van onze judoschool. Toen ze twaalf jaar was is ze begonnen met Judo bij Van Rheenen Sport, waar ze snel progressie heeft gemaakt. Op haar vijftiende behaalde ze de zwarte band (1ste Dan) en op haar zestiende haar 2e Dan en is ze begonnen met lesgeven. Ze heeft zelf lang aan wedstrijdjudo gedaan en heeft op veel grote toernooien gestaan en mooie prijzen gewonnen. Zo werd ze in 2019 derde van Nederland. Maureen is oprichter van Judoschool Progress uit Lelystad, in 2023 hebben Van Rheenen en Progress de krachten gebundeld naar Van Rheenen Judo. Naast judoleraar Is Maureen fysiotherapeut. Zowel bij fysio als bij judo gaat ze altijd voor de hoogste kwaliteit, waarbij ze uitgaat van de individuele ontwikkeling van het kind. Ze kijkt naar de sterke punten en de verbeterpunten, en de doelen die een judoka heeft. Zo vormt ze samen een plan om de judoka te helpen in de persoonlijke ontwikkeling.